Пн. - Петък. 10:00 - 17:00

Събота-Неделя 12:00 - 17:00

kontakt@saigaclub.com
Категории

Тактически колан

  • 24.00лв.
От когато стало изобетено оръжие с дълго буре, стана ясно че всякога да се носи в ръката не е удобно. От това време се яви пистолен колан. За първо време се исползваше лента от кожа, която се инсталир..

  • Модел: Тактически колан
  • Наличност: В наличностОт когато стало изобетено оръжие с дълго буре, стана ясно че всякога да се носи в ръката не е удобно. От това време се яви пистолен колан. За първо време се исползваше лента от кожа, която се инсталираше на оръжието и позволи да се прехвърля в фиксирана позиция. С течение на времето происходна трансформацията на ремъка, се сменяше материала, се подобряваше конструкцията.

Целта на тактически колан

Тактически колан, има една главна цел – възможност веднага да се изготви оръжието в бойна готовност. Това е много важен момент за ловеца. Една секунда на отлагане и ловеца ще загуби звярът или живота.

Предимството на колан с една точка на закрепване. 

Колан с една точка на закрепване от давна се исползва с ловците както атрибут на инвернтарят.

Из самият термин се вижда че особенноста на тези колани е закрепването на оръжието само в една точка.

Често този вид на колани се исползва в случая, когато размера на оръжието не е повече от един метр. Представя прост контур, който се прехвърля над раменото или шията. На оръжието се закрепва с една закопчалка. Часто ремака се закрепва на шийката на задника. От това че точката на закрепване е една, оръжието виси вертикално, затова тази точка се вдига по високо. Някакви модификации на колани с една точка на закрепване са снабдени със система на скоро изхвърляне на оръжието. Тази система представя затвор-тризъбец (понякога се нарича фастекс), закрепена се на този прашка, на която и карабина, която е винаги закачена за оръжието и се крепи за ремъка.

С едно натисване на закопчалката, оръжието се откопчава по малко за секунда.
Прашката която се крепи за оръжието, за удовство се правипод формата на спиращ механизм – гума в защитен калъф. 

Системата с точка на едно закрепване има силно предимство.

Такъв тактически колан позваля максимално скоро да се вдигне и преготви оръжието. По причината че оръжието е максимално свободно, тази система не пречи на изстрел ни от дясното ремено, ни от лявото.

Недостатъци на ремык с едно закрепване.

Ремък с едно закрепване има редица недостатъци. Струва да се изпусне оръжието от ръцете и то започва да се мотае, според това се губи сичкият контрол на ситуацията. На ловеца който пытува през гората много му прече оръжието което се мотает из краката. Все така не е удобно да се клекне – бурето на оръжието се упира в земята и ще се набие със земя.

За исключване на такива ситуации се исползват специални устройства – кетчери, които се крепят в областа на колана и позвалят да се закрепи позицията на бурето или на задника.

Колан за оръжие с едно закрепване – прекрасен помощник на ловеца, който е готов бързо да смени целта си.

Неговото исползщване предполага наличието на дополнитени шаблони и дополнителни умения.
Тактически колан
Пример за монтаж на карабина
Тактически колан
Напиши отзив
Примечание: HTML не се подържа! Исползвайте обикнове текст.
Лошо           Добре